3 דרכים פשוטות לאיתור ובדיקה של החסכונות, העמלות והביטוחים
רבים מאיתנו "הולכים לאיבוד" בבואם לאתר את החסכונות,העמלות, הפנסיה, קופות הגמל, קרנות ההשתלמות ותוכניות הביטוח, המתנהלים בגופים פיננסיים שונים. משרד האוצר ובנק ישראל מעמידים לרשות הציבור 3 כלים נוחים ופשוטים המאפשרים לבצע איתור של המוצרים הנ"ל. איתור המוצרים אינו מהווה תחליף להיוועצות עם איש מקצוע, אך מאפשר לציבור לבצע בדיקה ראשונית ולאתר את התוכניות הפיננסיות שלו.
1. ת.ז בנקאית – ניתן לבקש מהבנק, או להפיק באופן עצמאי דרך אתר האינטרנט של הבנק, ת.ז בנקאית. את התעודה ניתן להפיק בשני פורמטים, קצר וארוך, והיא מרכזת את כל הפעילות הבנקאית של הלקוח לשנה קלנדרית. ניתן לאתר בקלות את העמלות, דמי הניהול, שיעורי הריבית ועוד שלל נתונים. ת.ז. בנקאית היא כלי מצויין לבחינת העלויות והתנאים המקבלים בבנק, ומאפשר השוואה קלה מול בנקים ומוצרים אחרים. מומלץ לכל אחד להפיק אותה פעם בשנה ולבדוק אם ניתן לשפר את התנאים.
2. המסלקה הפנסיונית – באמצעות המסלקה הפנסיונית ניתן להפיק דו"ח האוסף את הנתונים מכל הגופים המנהלים קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופות גמל, קרנות השתלמות וחלק מביטוחי הפרט (ריסק למקרה מוות, אובדן כושר עבודה ותאונות אישיות). הנתונים מוצגים בצורה מסודרת וברורה, ומאפשרים לאתר כספים אבודים, לחסוך סכומים גדולים באמצעות הפחתת דמי ניהול, לשפר את איכות המוצרים הקיימים באמצעות ניוד למוצרים אחרים או שינוי מסלולי השקעה, וכן מאפשר איתור ביטוחים כפולים ומיותרים. הפקת דו"ח של המסלקה היא חובה לכל חוסך וניתן להפיק אותו באופן עצמאי, אך כדאי להיעזר באיש מקצוע לצורך הפקת הדו"ח, ניתוח הנתונים וביצוע השינויים הנדרשים.
3.הר הביטוח – אתר של משרד האוצר המאפשר לאתר בקלות את כל ביטוחי הבריאות, הסיעוד, הדירה, הרכב והחיים. הדו"ח המופק באמצעות האתר מציג את רשימת כללית של הביטוחים וקישורים לאתרי חברות הביטוח לצורך בדיקה מעמיקה יותר.
ייעוץ פיננסי המשלב בדיקה מכל המקורות הללו חיוני לכל אחד ואחד, ומאפשר לבצע התאמה מדויקת של החסכונות, ההשקעות, הפנסיה והביטוחים, ובכך לחסוך עלויות ולשפר את התשואות.